Slováci mieria na 24-hodinovku do Dubaja

Slovenský tím Autoracingclub Bratislava (ARC) bude po štvrtýkrát v histórii štartovať na 24-hodinových pretekoch v Dubaji v Spojených arabských emirátoch. V prestížnych a kvalitne obsadených pretekoch chce nadviazať na výborné výsledky, ktoré tu dosiahol v predchádzajúcich rokoch.

05.01.2009 15:51
Porsche Foto:
Minulú sezónu absolvoval Miro konôpka za volantom Porsche 911 996 RS.
debata

Autoracingclub Bratislava absolvoval v Dubaji premiéru už v roku 2006. Vtedy sa tím pod vedením jazdca Mira Konôpku umiestnil na výbornom 3. mieste v celkovom poradí, o rok nato dokázali Slováci prísť do cieľa na 5. priečke.
9. januára o 14:00 miestneho času (SEČ + 3 hod) bude na štartovom rošte stáť najnovší prírastok v garáži ARC Bratislava. Je ním Porsche 997 GT3 RSR pripravené na špičkovej úrovni a má za úlohu urobiť dobrý výsledok. Za jeho volantom sa budú s Mirom Konôpkom striedať Čech Jiří Janák, v tomto roku pravidelne štartujúci v Porsche Mobil 1 Supercupe, Talian Mauro Casadei, ktorý bol pri úspechu ARC v Dubaji v rokoch 2006 a 2007, a Nemec Rüdiger Klos, s ktorým štartoval Miro Konôpka na náročnej 24-hodinovke v Zelenom pekle na Nordschleiffe v Nürburgringu.

„Jazdecké zloženie sme vyberali podľa výkonnosti a nie veľkosti sponzorského rozpočtu. Jirko Janák by mal byť najrýchlejší, my ostatní traja sme absolvovali spolu tak 50 vytrvalostných pretekov, takže máme dosť skúseností. 24-hodinovka v Dubaji sú veľmi špecifické preteky v tom, že sa jazdia hneď na začiatku roka. Keďže v tom čase sa nejazdí žiaden šampionát, je tam konkurencia ozaj s celého sveta,“ povedal k otváraciemu podujatiu sezóny vytrvalostných pretekov Miro Konôpka.

Dubajský Autodrom meria 5,39 km a patrí medzi okruhy, na ktorých je potrebná rýchlosť i dostatočná priľnavosť. Medzi súpermi slovenského Porsche bude aj ďalších približne 30 vozidiel rovnakej značky, z menoslovu štartujúcich pilotov určite zaujmú bývalý jazdec Formuly 1 Johnny Herbert, geniálny konštruktér F1 Adrian Newey (s ktorého tímom bude ARC zdieľať garáž na okruhu), či architekt okruhov Formuly 1 Herman Tilke.

debata chyba
Články podľa značiek