ARC Bratislava skončil v Dubaji na 4. mieste

Slovenský tím ARC Bratislava s vozidlom Porsche 911 997 RSR skončil v pretekoch TOYO TIRES 24 hodín Dubaj 2009 na 4. mieste v celkovom poradí, v najsilnejšej triede A6 získal pohár za 3. priečku.

10.01.2009 13:12
Porsche 997 RSR Foto:
Porsche 997 RSR
debata

Od rána bolo žlté Porsche 997 GT3 RSR na čele 78-členného štartového poľa, z ktorého ešte aj po 20 hodinách bolo na trati ešte 69 posádok. Problémy sa začali 3 hodiny pred koncom, keď taliansky pretekár Mauro Casadei za volantom zaváhal a neplánovane zastavil v boxoch. Stratu mal za úlohu dohnať Miro Konôpka,ktorý bol v aute takmer 2 hodiny a odovzdával ho z 1. priečky Jiřímu Janákovi. Ten dokázal nastúpiť do ostatných dvoch hodín s obrovským nasadením, zajazdil najrýchlejšie kolo víkendu v podaní ARC, a súperom nadeľoval 5 a viac sekúnd na jedno kolo. Pravidlá však hovoria o maximálne dvojhodinovom limite, ktorý môže jeden jazdec sedieť v aute. V prepočtoch ARC to vychádzalo takmer presne, no v prípade čo i len sekundového presahu by nasledovala penalizácia a sen o víťazstve by sa rozplynul. Miro Konôpka tak ešte Janáka vystriedal 40 minút pred uplynutím 24-hodinového limitu.
 
V následnej naháňačke jedno z pomalších vozidiel zavrelo zákrutu práve vtedy, keď sa do nej rútil Miro Konôpka. Došlo ku kontaktu a záves ľavého zadného kolesa to nevydržal. Nutná bola okamžitá oprava. Strata Troch kôl znamenala pád na 4. miesto. Do konca pretekov zostávalo len 36 minút…
 
Medzinárodná posádk Konôpka-Janák-Casadei-Klos prišla do cieľa na konečnom 4. mieste so stratou troch kôl na víťazný tím Land Motorsport 2. ARC Bratislava viedol takmer 10 hodín, konečné 3, miesto v triede A6 má však trpkastú príchuť. Víťazstvo bolo na dosah.

debata chyba
Články podľa značiek