Začala slovenská autoslalomárska sezóna

Seriál pretekov verejnosti odštartuje svoju tretiu sezónu AutoSlalom 2009 v posledný februárový deň 28. 2. (sobota). Prvé preteky sezóny I. FUCHS AutoSlalom 2009 sa budú konať na vonkajšej motokárovej dráhe v Trebaticiach (okr. Piešťany). Tuhá zima a veľké množstvo snehu v padoku na Pezinskej Babe si totiž v pôvodnom kalendári pretekov vynútili zmenu miesta štartu seriálu.

23.02.2009 16:28
Autoslalom Foto:
Autoslalom
debata

Areál v Trebaticiach, asi 15 km od Piešťan smerom na Vrbové, poskytne účastníkom, pretekárom i divákom nie len možnosť dobre na celý priebeh pretekov z viacerých vyvýšených miest vidieť, ale sa vo vyhrievanom bufete aj zohriať a dobre najesť.

Predregistrácia jazdcov sa spúšťa automaticky 7 dní pred každými pretekmi na www.autoslalom.sk. V deň pretekov je pre jazdcov dôležitý čas 8:30 h, kedy začína registrácia prítomných do samotných pretekov. O hodinu neskôr sa rozpravou jazdcov a následným štartom tréningových jázd začína program i pre divákov.
  
Intenzívnejší program jazdenia jednodňového podujatia, ktoré ponúka každému jazdcovi 4 jazdy obmedzuje počet jazdcov na 70. Preteky AutoSlalom oceňujú troch najlepších jazdcov v šiestich kategóriách. Rozdelenie podľa objemu motora S1 do 1400 ccm, S2 do 1600 ccm, S3 do 2000 ccm a S4 nad 2000 ccm dopĺňajú v samostatnej kategórii D – Dámy i traja najlepší jazdci na autách značky Suzuki v trofeji Suzuki Cup.

Organizátori navyše finančnou odmenou na každom podujatí ocenia i víťaza jazdy pravidelnosti, ktorým môže byť skutočné každý účastník pretekov, bez ohľadu na výkon a technickú zdatnosť auta. Pre každého z víťazov má seriál AutoSlalom okrem pekných trofejí pripravené i zaujímavé hodnotné ceny.

debata chyba
Články podľa značiek