ARC Bratislava-Kaneko Racing štartuje v Barcelone

Na španielskom okruhu Catalunya pri Barcelone sa prvými pretekmi začal nový ročník prestížneho šampionátu Le Mans Series. Po prvý raz v histórii tejto vytrvalostnej série sa na jej štarte objaví aj slovenský tím – ARC Bratislava tentoraz s prídavkom japonskej stajne Kaneko Racing.

04.04.2009 15:52
Saleen SR7 Foto:
Saleen SR7
debata

Do triedy LM GT1 nasadil bratislavský tím vozidlo americkej značky Saleen S7-R so štartovým číslom 51. Za jeho volantom budú sedieť viacnásobný slovenský okruhový šampión Miro Konôpka a dvaja Briti: mladý a rýchly Sean Edwards, ktorý vlani vyhral 2 preteky Porsche Supercupu a skúsený Paul Daniels, ktorý sa v Le Mans Series ukazuje už šiestu sezónu.

V nabitom štartovom poli sa v najsilnejšej triede prototypov LM P1 môžeme stretnúť s menami ako Tomáš Enge, Bruno Senna, Olivier Panis, Nicolas Prost, Christijan Albers či Narain Karthikeyan, a vozidlami Lola Aston Martin, Courage-Oreca či dieslové Audi R10. Okrem nich sú v menoslove jazdcov aj ďalšie známe z F1, ako napríklad Gianmaria Bruni, Andrea Montermini či Leo Mansell, syn Majstra sveta F1 z roku 1992 Nigela Mansella.

V piatok boli na programe voľné tréningy, v sobotu kvalifikácia a hlavné preteky, vypísané na 6 hodín či 1000 km (215 kôl) sa pôjdu v nedeľu 5.4.2009 o 11:30 h. Slovenská televízia z nich odvysiela skrátený záznam na konci apríla.

debata chyba
Články podľa značiek