Miro Konôpka zabodoval na Nordschleiffe

Slovenský automobilový pretekár a viacnásobný Majster Slovenska vo vytrvalostných pretekoch na okruhu Miro Konôpka sa počas uplynulého víkendu predstavil na slávnej 24-hodinovke na Nürburgringu a jeho Severnej slučke známej ako Zelené peklo.

25.05.2009 13:45
Porsche 997 GT3 RSR Foto:
Porsche 997 GT3 RSR
debata

V konkurencii 170 štartujúcich vozidiel štartoval Miro Konôpka v nemeckom tíme CC Car Collection v Porsche 997 GT3 Cup spolu s Nemcami Petrom Schmidtom, Mircom Schultisom a Hannesom Plesseom. Po solídnom výkone dokončila táto posádka preteky v konkurencii továrenských tímov na peknom 14. mieste.

Pre Mira Konôpku je to zatiaľ jeho najlepší výsledok na tejto ťažkej trati, ktorá meria 25,378 km. Vlani skončil v tíme nemeckého pretekára Rudigera Klosa na 17. priečke.

Celkové prvenstvo obhájilo Porsche tímu Manthey Racing GmbH, v ktorom sa tento rok striedali Timo Bernhard, Marc Lieb, Romain Dumas a Marcel Tiemann. Okolo trate bolo počas víkendu približne 200 tisíc divákov, čím sa preteky na Nürburgringu radia medzi najsledovanejšie športové podujatia planéty.

Zelené peklo patrí medzi najťažšie a zároveň najkrajšie okruhy sveta. Nikde inde na svete sa nestretávajú motoršport, prírodné scenérie a životné prostredie s fanúšikmi tak, ako práve tu. „Kto po pretekoch hovorí, že miluje túto trať, tak buď klame, alebo nešiel naplno,“ povedal o Severnej slučke trojnásobný Majster sveta F1 Sir Jackie Stewart.

debata chyba
Články podľa značiek