Autoslalomárska sezóna 2010 prinesie veľa noviniek

Seriál automobilových pretekov AutoSlalom čoskoro otvorí štvrtú sezónu. Charakterizuje ju viacero noviniek a prekvapení.

08.02.2010 15:20
Autoslalom Foto:
Autoslalom
debata

Podstatnou novinkou je plná podpora spoločnosťou AZ Pneu, podľa ktorej sa celý seriál tento rok volá. Sezóna 2010 bude mať znova 10 podujatí, v rozmedzí február – november každý mesiac jedny preteky na rôznych miestach Slovenska. Zároveň je súčasťou oficiálnych Majstrovstiev SR zastrešovanými autoritou SAMŠ.

Tento rok má, podobne ako v predošlých sezónach, dve úplné nové trate – letisko Trenčín a Agrokomplex Nitra. Tieto doplnia tradičné trate – Paddock pri Pezinku, dráha Trebatice, letisko Piešťany a dráha Púchov. AZ Pneu AutoSlalom s vyše 500 registrovanými jazdcami združuje najväčšiu motoršportovú komunitu v SR. Na žiadosť viacerých tradičných jazdcov sa organizátori seriálu rozhodli túto sezónu vyhlásiť aj vlastné majstrovstvá. Po dlhých rokoch mdlej úrovne a neproporčného rozmiestnenia a malého počtu jednotlivých pretekov tak má nová sezóna šance vojsť do dejín slovenského motoršportu s dvoma plnohodnotnými „majstrákmi“ ako zlomová.

Pre ďalšie spestrenie sa organizátori seriálu AZ Pneu AutoSlalom rozhodli vyhlásiť aj netradičnú, no o to zaujímavejšiu, tímovú trofej. Seriál sa v ostatnom čase teší aj veľkej pozornosti médií. Počet mediálnych partnerov pre tento rok je naozaj prekvapujúci. To je skvelá správa hlavne pre samotných jazdcov, ktorí majú vďaka rozsiahlej medializácii teraz o poznanie väčšie šance získať sponzorov pre podporu.

Kalendár podujatí AZ Pneu AutoSlalom 2010 nájdete TU.

debata chyba
Články podľa značiek