Tím Repsol Mitsubishi Ralliart ukončil testy pred Rally Dakar 2009

Tím Repsol Mitsubishi Ralliart ukončil záverečné testy svojich špeciálov Racing Lancer, ktoré v Buenoc Aires 3. januára 2009 odštartujú legendárnu vytrvalostnú súťaž Rally Dakar 2009.

29.12.2008 16:56
Mitsubishi Racing Lancer Foto:
Konštruktéri museli upraviť chladenie motora v extrémnych teplotách.
debata

Povestný „Dakar“ sa po politických problémoch a neustálych hrozbách teroristických útokov presunie z Afriky do Južnej Ameriky, kde 3. januára 2009 odštartuje a 18. januára 2009 skončí. 

Tím Repsol Mitsubishi Ralliart zostavený z Mitsubishi Motors Corporation a partnerov, ktorými sú Repsol, Valeo a BF Goodrich ukončili na území Francúzska (v meste Le Creusot) posledné testy svojich špeciálov. Mitsubishi nasadí svoj tím v nezmenenej zostave s pilotmi Lucom Alphandom, Stéphanom Peterhanselom, Hiroshim Masuokom a Joanom „Nani“ Romom, ku ktorým sa v Južnej Amerike pridajú ich spolujazdci Gilles Picard, Pascal Maimon, Jean-Paul Cottret a Lucas Cruz Senra.

Racing Lancer je poháňaný naftovým motorom. Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Racing Lancer Racing Lancer je poháňaný naftovým motorom.

Ich súťažné automobily Racing Lancer sú poháňané naftovými motormi, ktoré poskytujú väčší krútiaci moment ako benzínové agregáty. Vďaka tomu sú motory pružnejšie a ich charakteristika viac vyhovuje hornatému terénu v Južnej Amerike. Mitsubishi chce v prvom „juhoamerickom Dakare“ získať cenné víťazstvo, čo by znamenalo rekordných osem víťazstiev.

Nové pretekárske špeciály Racing Lancer odleteli do Buenos Aires v piatok 19. decembra, pričom  sprievodné nákladné vozidlá a podporné vozidlá tímu sú na palube lode Grand Benelux, ktorá vyplávala z prístavu Le Havre na severe Francúzska už v pondelok 1. decembra 2008.

Členovia  tímu odleteli do Južnej Ameriky v sobotu 27. decembra 2008, aby mohli vykonať posledné prípravy pred štartom tejto legendárnej súťaže.

debata chyba
Články podľa značiek