BMW plánuje návrat do DTM

BMW pracuje na návrate do DTM v sezóne 2012. Vedenie automobilky tento krok odobrilo, no finálne rozhodnutie spoločnosti ITR, ktorá prevádzkuje DTM, príde v priebehu tohto roka.

02.05.2010 13:31
BMW M3 DTM Foto:
BMW M3 DTM
debata

Ešte pred oficiálnym povolením vstupu do série Deutsche Tourenwagen Masters začalo BMW prípravy technickej stránky, keďže sa očakáva pozitívna odpoveď ITR. Odchodom zo šampionátu F1 bavorská značka prišla o možnosti propagácie v motošporte, ale zároveň sa jej uvoľnili obrovské zdroje, ktoré predtým tiekli do drahej kráľovskej disciplíny. Časť týchto financie chcú opäť investovať do zvýrazňovania športového charakteru značky.

BMW chce stavať na dlhoročnej tradícii v medzinárodných pretekoch cestných automobilov. V šes­ťdesiatych rokov minulého storočia sa značka posunula do prémiového segmentu ako výrobca automobilov so športovým duchom. S týmto smerovaním prišla aj účasť v pretekoch cestných automobilov a samozrejme aj víťazstvá. Na vrchol sa radia legendárne špeciály ako BMW 2002, BMW 3.0 CSL, BMW 635 CSi Coupé a samozrejme BMW M3. Jazdec BMW získal naposledy titul v starej DTM v roku 1989. Celkovo má BMW v DTM na svojom konte 49 víťazstiev, 30 prvých miest na štarte a 64 najrýchlejších kôl. Od roku 2012 sa bude snažiť tím BMW tieto štatistiky vylepšiť.

debata chyba
Články podľa značiek