Škoda Octavia absolvovala preteky Targa Tasmania s bicyklami na streche

Šesťdňovej asfaltovej rely na ostrove Tasmania sa zúčastnilo mnoho zaujímavých áut. No žiadne okrem Škody nemalo viac ako šesť kolies.

05.05.2010 11:56
Škoda Octavia RS-P Foto:
Škoda Octavia RS-P
debata

O tom, že sa austrálska Škoda na rely Targa Tasmania pripravuje sme informovali nedávno. Vtedy však ešte nikto netušil, čo tento tím vyvedie. Celé podujatie absolvovala posádka Sinclair – Hunt s dvoma bicyklami Bianchi na strešnom nosiči. Každý z nich má hodnotu viac ako 2000 eur.

Takúto formu zviditeľnenia zvolila Škoda kvôli tomu, že začínala ako výrobca bicyklov, ale aj z dôvodu, že Škoda je známym sponzorom cestnej cyklistiky.

„Tie bicykle vážia iba 8 kilogramov, takže v skutočnosti necítite, že by tam boli. Ale počujete ich. Piskot je taký silný, že to znie akoby ste mali jedno turbo navyše,“ povedal Sinclair.

Nie je známe, či posádka vozila aj predné... Foto: Škoda
Škoda Octavia RS-P Nie je známe, či posádka vozila aj predné kolesá bicyklov.

Na rely štartovalo celkovo 273 posádok rozdelených do ôsmich kategórií (štyri pre moderné automobily, štyri pre klasické). Škoda Octavia RS-P súťažila v kategórii Pure Tasmania Modern s ďalšími 55 posádkami. Po šiestich dňoch pretekania s bicyklami na streche sa posádka Sinclair – Hunt ocitla na 21. mieste vo svojej triede. Súťaž dokončil ďalších 42 ich konkurentov z kategórie Pure Tasmania Modern.

Nie je to zlý výsledok, ak vezmeme do úvahy, že na prvých troch miestach sa umiestnili posádky s autami Lamborghini Gallardo, Skelta G-Force S/C a Nissan GT-R. Škoda Octavia RS-P bola v štartovom poli jednoznačne najľudovejším autom a na výsledkovej listine ju obstúpilo zhora Porsche 911 GT3 a zdola Corvette Z06.

Targa Tasmania je asfaltová rely, ktorá sa jazdí od roku 1991 a pôvodne bola zamýšľaná ako preteky pre fanúšikov klasických automobilov. Medzi známe osobnosti, ktoré sa rely zúčastnili patria Denny Hulme, Sir Jack Brabham, Jochen Mass, Mike Doohan, Sandro Munari, Sir Stirling Moss, Alister McRae a Walter Röhrl.

debata chyba
Články podľa značiek