Jacques Villeneuve bude jazdiť za Škodu

Majster sveta F1 z roku 1997 sa objaví za volantom súťažnej Škody Fabia v rámci seriálu Andros Trophy.

28.11.2010 14:10
Škoda Fabia Ice Foto:
Škoda Fabia Ice
debata

Bývalý majster sveta Jacques Villeneuve opustil F1 v roku 2006 a odvtedy skúša rôzne nové série napríklad NASCAR a Le Mans Series. Na pretekoch 24 Le Mans v roku 2008 skončil na Peugeote 908 HDi na druhom mieste spolu s kolegami Marcom Geném a Nicolasom Minassianom.

Villeneuve v posledných rokoch tvrdo pracoval na návrate do F1. Na spadnutie bol jeho kontrakt s tímom Stefan GP (bývalá Toyota), ktorý sa však napokon na štartovú listinu pre rok 2010 nedostal. V sezóne 2011 chcel byť súčasťou paddocku F1 ako majiteľ nového tímu Villeneunve Racing, opäť však neuspel.

Majster sveta F1 z roku 1997 sa spojil so... Foto: Andros Trophy
Jacques Villeneuve Majster sveta F1 z roku 1997 sa spojil so značkou Škoda.

Ďalšou ochutnávkou v jeho pretekárskej kariére bude účasť na niekoľkých podujatiach seriálu pretekov na ľade – Andros Trophy. Objaví sa na štarte už na úvodnom podujatí vo Val Thorens (4. december) a následne na ďalších troch podujatiach v l’Alpe d’Huez (17. december), Saint Dié des Vosges (23. január 2011) a Super Besse (29. január). Do úvahy prichádza aj záverečné podujatie na štadióne Stade de France v Paríži, no Villeneuveova účasť závisí od jeho programu v NASCAR.

V štartovom poli nebude chýbať ani Alain Prost... Foto: Andros Trophy
Andros Trophy V štartovom poli nebude chýbať ani Alain Prost či Olivier Panis.

V Andros Trophy sa v tíme Škoda po rokoch opäť stretne so svojim bývalým tímovým kolegom z rokov 2001 a 2002 Olivierom Panisom. Villeneuve uviedol, že Panis bol jedným z dôvodov, prečo sa rozhodol prijať ponuku jazdiť na ľade za Škodu. Okrem týchto dvoch formulových veteránov budú na štarte Andros Trophy aj ďalšie známe mená z F1 – Alain Prost a Romain Grosjean.

Meno Villeneuve sa nestretáva so značkou Škoda po prvýkrát v histórii. Je známe, že Jacquesov otec – legendárny Gilles Villeneuve – vo svojich šestnástich rokoch brázdil cesty v okolí mesta Berthierville (severne od Montrealu) na svojom prvom automobile značky Škoda.

debata chyba
Články podľa značiek