Miro Konôpka hodnotí sezónu 2010

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka s tímom ARC Bratislava má za sebou ďalšiu úspešnú sezónu.

28.12.2010 11:58
Miro Konôpka Foto:
Miro Konôpka
debata

Začala sa v januári v Dubaji a skončila v polovici decembra v senegalskom Dakare. Najvýznamnejšími pretekmi, ktoré sa navyše skončili historickým úspechom, boli pre Mira Konôpku 24-hodinové preteky Le Mans 2010. V tvrdej konkurencii skončil na 8. mieste v triede LM GT2.

V hodnotení pretekov FIA CEZ Trophy (FIA Zóna Strednej Európy) 2010 vyhral Miro Konôpka vytrvalostný šampionát, na 2. mieste v tejto disciplíne bol takisto jazdec ARC Bratislava Andrej Studenič.

V Majstrovstvách Slovenska pretekov automobilov na okruhu sa Miro Konôpka stal Majstrom Slovenska vo vytrvalostných pretekoch Divízie 4, Andrej Studenič bol hodnotený na 5. mieste a Matej Konôpka na 9. priečke. Matejovi patrilo v hodnotení Junior 3. miesto. V konečnej tabuľke šprintov MSR skončil Miro Konôpka na 2. mieste, Matej Konôpka bol medzi juniormi na 3. priečke.

V absolútnom hodnotení z toho bolo napokon pre Mira Konôpku 2. miesto, čo je v konkurencii výkonnejších vozidiel DTM výborný výsledok.
Okrem úspechu v slovenskom šampionáte slávil Miro Konôpka úspech v podobe majstrovského titulu aj u našich severných susedov v Poľsku.

Záver sezóny sa niesol vo víťaznom duchu. Slovenský tím ARC Bratislava s Mirom Konôpkom zvíťazil v pretekoch 200 kôl Dakaru 2010, ktoré sa išli na senegalskom okruhu Baobabs.

Miro Konôpka: „Bola to dlhá a náročná sezóna. Asi najviac si cením dokončenie legendárnych pretekov 24 hodín Le Mans, vždy bolo mojím snom sa tam dostať a vidieť cieľovú vlajku. Vždy ma poteší, keď na takomto veľkom podujatí hrajú slovenskú hymnu. Nová sezóna sa pre mňa začne už v polovici januára na 24-hodinovke v Dubaji, koncom februára letím k protinožcom na 12-hodinové preteky na okruh Bathurst v Austrálii.“

debata chyba
Články podľa značiek