Miro Konôpka zvíťazil v prvých pretekoch roka

Úvod roka 2011 sa slovenskému automobilovému pretekárovi a úradujúcemu Majstrovi Slovenska a Zóny Strednej Európy Mirovi Konôpkovi vydaril. Na známych 24-hodinových pretekoch v Dubaji získal pohár pre víťaza pretekov v triede SP2.

17.01.2011 10:07
Miro Konôpka Foto:
Miro Konôpka
debata

Miro Konôpka sa na týchto pretekoch predstavil po šiesty raz, pričom rozšíril svoju zbierku trofejí z tohto podujatia o ďalší cenný kúsok. Štartoval v maďarskom tíme Bovi Motorsport v ich vozidle Silversting Brokernet ako člen posádky Kalman Bódis (HUN) – Wofgang Kauffman (GER) – István Rácz (HUN) – Jaap van Lagen (NED) – Miro Konôpka (SVK). Spoločne prišli do cieľa náročných pretekov na dubajskom Autodrome na 1. mieste v triede SP2. V celkovom poradí sa v silnej konkurencii dokázali dostať medzi najlepších a napokon z toho bolo solídne 10. miesto.

Miro Konôpka po pretekoch vyslovil spokojnosť: „Toto bol maximálny výsledok, čo mohlo toto auto Silversting dosiahnuť. Na tie najsilnejšie vozidlá značky Porsche či nové Mercedesy SLS jednoducho nemá, a tak musíme byť spokojní. Nemali sme ani väčšie technické problémy, auto bolo skvele pripravené. Dobrý výsledok ma potešil pred ďalšími zaujímavými pretekmi, ktoré absolvujem na známom austrálskom okruhu Bathurst vo februári.“

debata chyba
Články podľa značiek