Ženeva 2004: Mini Convertible

Legendárna britská značka Mini Cooper zažiarila v Ženeve dlho očakávanou otvorenou verziou nového Mini. Pri nezmenenej dĺžke len 3,6 metra ponúka tento pôvabný kabriolet miesto až štyrom osobám.

09.03.2004 12:49
debata

Je priam neuveriteľné, že za týchto okolností sa podarilo nájsť ešte miesto pre plátennú skladaciu strechu a jej elektrohydraulický mechanizmus, ktorý potrebuje na premenu vozidla len 15 sekúnd! Posádka sa však musí zmieriť s tým, že si so sebou môže zobrať len to najnutnejšie. Pri zloženej streche sa batožinový priestor zmenší zo 165 na ešte skromnejších 120 litrov. Riešením môže byť sklopenie zadných sedadiel, samozrejme, len ak je strecha zatvorená. Potom dokáže Mini Convertible s dvoma ľuďmi na palube odviezť ešte 605 litrov nákladu.

Nezabúdalo sa ani na bezpečnosť. Absenciu stredového stĺpika a centrálneho ochranného oblúka na seba prevzali dva hliníkové oblúky situované tesne za opierkami hláv zadných sedadiel a vystužený rám čelného okna. Bezpečnostný balík dopĺňa štvorica airbagov, ABS a stabilizačný systém DSC, eliminujúci riziko vzniku priečneho šmyku.

O dostatok energie sa stará benzínový štvorvalec 1,6 16v (66 kW), ktorý je v športovej verziu Mini Cooper vyladený až na 85 kilowattov. Potom potrebuje na akceleráciu na stovku menej ako desať sekúnd.

debata chyba
Články podľa značiek