Ženeva 2004: Peugeot 407

Najväčšia Francúzska sériová novinka Peugeot 407 sa môže tešiť z náskoku pred konkurenciou. Nový Passat, ktorý má byť jej hlavným rivalom, príde na trh najskôr o pol roka. To už bude v plnom prúde výroba štyristosedmičky, ako aj verzie kombi Break a tiež „výletnej“ modifikácie SW.

09.03.2004 13:21
debata

Útočiť budú francúzskym šarmom z vlastného štylistického strediska, na míle vzdialeným od konzervatívnej politiky nemeckej konkurencie. Nový Peugeot 407 prináša do srdca strednej triedy nové odvážne proporcie. Dominuje mu obrovská maska umiestnená v prednom nárazníku. Klesajúca silueta strechy takmer splýva s krátkou zadnou kapotou. Ešte odvážnejšie je premiérové SW s presklenou strechou karosérie. Celková sklenená plocha tak dosahuje neuveriteľných 4,28 m2. Po sklopení zadných sedadiel a sedadla spolujazdca dokáže pritom SW prepravovať aj predmety s dĺžkou 2,7 metra.

Štyristosedmička má však priniesť aj technologický pokrok, a tak v nej nájdeme šesťstupňové prevodovky, deväť airbagov a novú generáciu 16-ventilových vznetových motorov Hdi. Základ tvorí úplne nový úsporný turbodiesel 1,6 Hdi (80 kW), ktorý spotrebuje priemerne len 5,4 litra nafty na sto kilometrov. Silnejší dvojliter má výkon 103 kW a krútiaci moment až 320 Nm. Neskôr sa má predstaviť aj šeťvalcový diesel 3,0 HDi, ktorý bol zatiaľ prezentovaný len v štúdii 407 Elixir.

debata chyba
Články podľa značiek