Ženeva 2004: Renault Modus

Európsky líder automobilov s jednopriestorovou architektúrou sa chystá na útok aj v kategórii nižšej triedy. Konkurentom Opelu Agila či Hondy Jazz by sa mal stať už čoskoro nový Renault Modus. V Ženeve predstavený len ako štúdia, no na prvý pohľad vyzretý sériový prototyp.

09.03.2004 14:06 , aktualizované: 19:58
debata

Hravé mini MPV na podvozku nového Clia s dĺžkou 3,8 metra ponúka nesmierne priestranný a variabilný interiér. Zadné delené sedadlá sú posuvné v rozpätí sedemnásť centimetrov. Sklenená panoramatická strecha má plochu až 1,3 štvorcového metra. Inovatívnym prvkom je dvojitá kinematika výklopných zadných dverí. Okrem klasického otvárania umožňuje totiž systém aj vyklopenie spodnej časti veka.

Jednopriestorový charakter dáva Modus najavo aj digitálnym prístrojovým panelom situovaným v strede palubnej dosky, podobne ako to býva zvykom u jeho väčších bratov Renaultu Scénic a Espace. Radiaca páka však ostala na konvenčnom mieste.

Štúdiu poháňa štvorvalec 1,6 16v (83 kW), ktorý zaručí Modusu bezproblémové využitie nielen v mestskej premávke, ale aj na dlhších cestách a rodinných výletoch. Viac sa o francúzskej novinke dozvieme až na jeseň v Paríži.

debata chyba
Články podľa značiek