Ženeva 2004: Alfa Romeo 156 Crosswagon

Temperamentná talianska značka Alfa Romeo postaví koncom tohto roka do boja konkurenta Volvu XC70 a Audi Ollroad Quattro. Jej štvorkolka s vyvýšeným podvozkom bude vychádzať z modelu 156 Sportwagon. Po vyše desiatich rokoch sa tak vráti k výrobe modelu s pohonom oboch náprav.

09.03.2004 14:10 , aktualizované: 19:54
debata

Milovníci Alfy majú určite ešte v živej pamäti tridsaťtrojku s prívlastkom Quadrifogli alebo model 155 Q4. Model 156 však k pohonu štyroch kolies pridáva nový rozmer ľahkého off-roadu. Vďaka väčšej svetlosti a hliníkovým chráničom podvozka si totiž poradí aj s ľahším terénom. Svoje ambície dáva najavo sedemnásťpalcovými diskami kolies, mohutnými hliníkovými podbehmi a výškou, ktorá vzrástla až o šesť centimetrov. Permanentný prenos hnacieho momentu s označením Q4 zabezpečuje trojica diferenciálov, ktoré odvádzajú väčšiu časť výkonu na zadnú nápravu. Tým sa dosahujú športové jazdné charakteristiky. V prípade preklzu je systém schopný odviesť sto percent výkonu na prednú nápravu.

Pod prednou kapotou sa udomácnil modernizovaný štvorvalcový turbodiesel 1,9 Multijet (110 kW) spojený so šesťstupňovou, športovo vyladenou prevodovkou.

debata chyba
Články podľa značiek