Ženeva 2004: Lamborghini Murciélago Roadster

Pod krídlami Audi sa býčia rodina z Modeny rozrastá priam závratným tempom. V ženevskej koride pribudlo k modelom Murciélago a Gallardo fascinujúce Murciélago Roadster. Nejde len o verziu bez strechy, ale o silne individuálny model, znížený až o sedem centimetrov.

09.03.2004 14:18 , aktualizované: 19:43
debata

O dokonalý výsledok sa postaral dizajnér Luc Donckerwolke, ktorý kompletne prepracoval zadnú časť a navrhol nové disky kolies či dizajn koncoviek výfukov. Prepracovaná musela byť aj oceľovo-karbónová štruktúra karosérie a podvozku, aby sa dosiahla potrebná tuhosť. Murciélago si vďaka tomu mohlo zachovať neodmysliteľné krídlové dvere.

Technika je zhodná s kupé. Dvanásťvalec objemu 6,1 litra (426 kW) odvádza výkon permanentne na všetky štyri kolesá v pomere 75 : 25 percent v prospech zadnej nápravy. V dynamických parametroch sa takmer vyrovná svojmu staršiemu súrodencovi. Dosiahne maximálnu rýchlosť 320 km/h, pričom šprint na stovku zvládne za nepredstaviteľných 3,8 sekundy. S otvorenou strechou je však rýchlosť obmedzená na 160 km/h.

Talianska automobilka plánuje vyrobiť len limitovanú sériu v počte dvesto kusov. Majitelia, ktorým sa roadster dostane do rúk najskôr v druhej polovici roka, zaplatia za túto adrenalínovú hračku 350-tisíc eur, čo je viac ako štrnásť miliónov korún.

debata chyba
Články podľa značiek