Nafta zo Slovnaftu najdrahšia za ostatné roky

Rafinérska spoločnosť Slovnaft, zvýšila cenu motorovej nafty o 0,60 Sk na liter. Cena sa tak na čerpacích staniciach Slovnaftu vyšplhala na 32,90 Sk za liter a zaznamenala viac ako trojročné maximum. Naposledy bola cena motorovej nafty vyššia, na úrovni 33,50 Sk za liter, 5. decembra 2000.

23.03.2004 11:05 , aktualizované: 11:07
debata

„Aj v minulom týždni pokračoval rast cien na medzinárodných trhoch. Ekonomické oživenie v USA a Ázii vyvolalo nárast spotreby, pričom dodávky ropy na trh zostávajú nízke,“ informuje spoločnosť. Ako ďalej rafinéria zdôvodňuje, kvôli tomu ďalej klesali zásoby v hlavných spotrebiteľských centrách vyvolávajúc tlak na ceny, ktorý sa rozšíril na všetky svetové trhy kvôli ich vzájomnej prepojenosti.

Ceny benzínov na čerpacích staniciach Slovnaftu sa nemenia. Liter benzínu Tempo Plus 91 stojí v sieti čerpacích staníc Slovnaftu naďalej 34 Sk, za liter benzínu Tempo Plus 91 Uni zaplatia motoristi 34,40 Sk rovnako ako za liter benzínu Tempo Plus 95. Liter benzínu Tempo Plus 98 si motoristi kúpia za rovných 37 Sk. Ceny na jednotlivých ČS Slovnaftu, ako aj iných spoločností, môžu byť iné ako tzv. cenníkové ceny Slovnaftu.

Slovnaft naposledy upravoval ceny pohonných hmôt 9. marca tohto roka, keď sa ceny motorovej nafty zvýšili o rovnú korunu na 32,30 Sk na liter. Ceny benzínov sa nemenili.

debata chyba
Články podľa značiek