Meter štvorcový pre Kiu môže byť za 126 Sk

Ústav súdneho inžinierstva v Žiline odporučil na výkup pozemkov pre automobilku Kia cenové rozpätie 103 až 126 Sk za štvorcový meter.

21.04.2004 14:04 , aktualizované: 14:08
debata

Podľa riaditeľa ústavu Gustáva Kasanického ide o „technický názor“ ústavu, pri tvorbe ktorého využili všetky relevantné podklady. Ústav súdneho inžinierstva  ktorý je najvyššou inštitúciou pre súdnych znalcov, zároveň vyškolil približne 30 prihlásených znalcov, ktorí budú môcť pozemky pre Kiu oceňovať.

Extrémne súdnoznalecké posudky, ktoré pôvodne určili cenu pozemkov v tejto lokalite na 27,60 Sk alebo naopak na 360 Sk za meter štvorcový, označil Kasanický za „pochybenia znalcov“. Podľa neho pri stanovovaní ceny 360 Sk/m2 použil znalec neadekvátne koeficienty, „asi také, ako sa uplatňujú na pozemky v Bratislave pod Slavínom“.

Konateľ Žilina Investu Juraj Čermák informoval, že výkupná cena jednotlivých pozemkov sa viaže na znalecké posudky, ktoré zatiaľ neboli vypracované. Pripustil však, že sa bude pohybovať v pásme, ktoré určil Ústav súdneho inžinierstva. „Presnú výkupnú cenu budeme poznať v piatok,“ spresnil Čermák.

debata chyba
Články podľa značiek