Peugeot v Trnave berie už aj robotníkov

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën popri pozíciách stredného a vyššieho manažmentu už začala obsadzovať aj robotnícke profesie. Do konca tohto roku plánuje podľa slov náborovej manažérky automobilky Daniely Záhorskej obsadiť asi 120 robotníckych miest.

27.04.2004 13:48
debata

„Prebiehajú náborové procesy na robotnícke profesie do lisovne a zvarovne. Pretože lisovňa začne produkovať už v lete tohto roku, potrebujeme obsadiť pozície pre údržbu, nástrojáreň, pre kvalitu, ľudí zodpovedných za priebeh výroby,“ skonštatovala Záhorská pri výbere zamestnancov v Trnave. O prácu v automobilke už prejavilo záujem približne 10 000 ľudí, v priestoroch trnavského Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny týždenne otestujú 200 z nich.

Podľa informácií Záhorskej doteraz testy na robotnícke pozície absolvovalo vyše 600 záujemcov, úspešný bol približne každý desiaty. Z nich 50 dostane ponuku na konkrétnu prácu a špeciálne šesťtýždňové zaškolenie vo Francúzsku bez potreby jazykových znalostí. Práve z týchto ľudí by sa mali sformovať lídri, ktorí by už v slovenských podmienkach zaúčali do práce ďalších pracovníkov.

Šancu na zamestnanie v automobilke majú aj tí, ktorí po absolvovaní testov neboli vybratí na žiadnu pozíciu. Príležitosť podľa Záhorskej dostanú v ďalších náboroch, ktoré budú gradovať koncom budúceho roka. Nábor na robotnícke profesie bude PSA Peugeot Citroën okrem Trnavy robiť aj v Nitre, Galante a ďalších mestách v okruhu 100 až 150 kilometrov od Trnavy.

PSA Peugeot Citroën momentálne zamestnáva na Slovensku okolo 140 ľudí, časť z nich je na stáži vo Francúzsku, časť na dvojmesačnom jazykovom kurze.

debata chyba
Články podľa značiek