Na trh prichádza auto za 200-tisíc korún

Automobil skupiny Renault za 5 000 eur (v prepočte asi 200 000 SKK), ktorého model predstavili v Paríži, je špecificky prispôsobený pre rozvíjajúce sa štáty a bude sa volať Logane. Vedenie francúzskej skupiny ráta s tým, že okolo roku 2010 predá 700 000 kusov vozidiel Logan. Informovala o tom agentúra AFP.

02.06.2004 11:51 , aktualizované: 23:08
debata

Ekonomické auto má skupine Renault pomôcť dosiahnuť cieľ predať celkovo 4 milióny vozidiel v roku 2010. Zároveň má model Logan francúzskej skupine pomôcť rozvíjať svoje aktivity v štátoch, obyvatelia ktorých si chcú kúpiť auto primerané ich finančným možnostiam.

Výroba modelu Logan sa začala v Rumunsku v automobilke Dacia, ktorú v roku 1999 Renault odkúpil. Pod značkou Dacia sa bude Logane predávať od jesene v Rumunsku i štátoch strednej Európy za cenu od 5 000 eur. Po Rumunsku sa tento model bude vyrábať a predávať aj v iných štátoch, vrátane Ruskej federácie, Maroka a Kolumbie.

Prezident Renaultu Louis Schweitzer od začiatku vylučoval možnosť predaja tohto modelu v štátoch západnej Európy. Vysvetľoval to tým, že toto auto bolo skonštruované pre krajiny, v ktorých je kúpna sila obyvateľstva limitovaná a spotrebitelia pritom chcú moderné funkčné auto. Nebude mať ale výbavu, ktorú požadujú zákazníci v západnej Európe.

debata chyba
Články podľa značiek