Škodu Octaviu budú možno vyrábať aj v Číne

Koncern Volkswagen Group uvažuje o výrobe vozidiel modelu Škoda Octavia v Číne. Je však možné, že sa tento model na tamojšom trhu bude predávať pod značkou VW. Octavia by na čínskom trhu mala nahradiť neúspešný model VW Polo. Pre stredajšie vydanie britského denníku Financial Times to uviedol šéf koncernu VW Bernd Pischetsrieder.

09.06.2004 14:16 , aktualizované: 14:38
debata

Hovorca spoločnosti Škoda Auto Jaroslav Černý bez ďalších podrobností potvrdil plánované vybudovanie montážneho závodu v Číne. Nový montážny závod by mohol začať fungovať v roku 2006 a o dva roky neskôr by mal produkovať približne 10 tis. áut ročne. Predaj áut doposiaľ čínska vláda obmedzovala kvótami, tie sa však majú od nasledujúceho roka zrušiť. Na minulý rok dostala firma Škoda Auto povolenie predať v tejto krajine 2 100 áut, čo sa jej aj podarilo splniť.

VW Group si chce podľa Pischetsriedera udržať na čínskom trhu vedúce postavenie. Čína je totiž najrýchlejšie rastúcim automobilovým trhom na svete, podiel koncernu VW tu však za posledný rok klesol na takmer 25 %. Zavedenie výroby Octavie v Číne by malo stáť 6 mld. eur, tie by však koncern investoval postupne. Autá značky Škoda sa momentálne okrem Českej republiky vyrábajú ešte na Ukrajine, v Indii a v Bosne a Hercegovine.

debata chyba
Články podľa značiek