Majitelia pozemkov vinia Ruska, že neplní sľuby

Majitelia pozemkov, na ktorých má stáť automobilka Hyundai/Kia pri Žiline, začali opäť podpisovať zmluvy o právnom zastúpení, aby si vymohli vyššiu cenu za pozemky ako ponúka spoločnosť Žilina invest. Ministra Ruska obviňujú, že nedodržal dohody, ktoré uzavreli na spoločnom stretnutí. Rusko tvrdí, že sľuby dodržal.

15.06.2004 14:00 , aktualizované: 15:11
debata

Ako povedal člen petičného výboru z Tepličky nad Váhom Dušan Mikulík, minister hospodárstva Pavol Rusko nedodržal sľub z rokovaní, ktoré sa konali v Žiline minulý týždeň a nezaslal plán financií pre regionálny rozvoj.

Peniaze Rusko prisľúbil obciam Teplička nad Váhom, Nededza, Gbeľany a Mojš, ak majitelia pozemkov pristúpia na ponúkanú cenu. Podľa Mikulíka, ak obce dostanú vyjadrenie k regionálnemu rozvoju, petičné výbory zvolajú vlastníkov pozemkov, aby sa vyjadrili k návrhu Pavla Ruska. Zároveň Mikulík zdôraznil, že petičné výbory prisľúbili pozastavenie podpisovania zmlúv o právnom zastúpení do 14. júna s tým, že obce dostanú tri znalecké posudky o cene pozemkov a plán investícií do regionálneho rozvoja „To nebolo splnené,“ uviedol.

Rusko však tvrdí, že sľub dodržal. „Všetko, čo som sľúbil petičnému výboru, som dodržal. Sľúbené materiály boli obciam doručené vo štvrtok 10. júna. Aj naďalej sa bude pokračovať vo vykupovaní pozemkov. Urobil som, čo som mohol,“ povedal Rusko.

Rusko sa minulý týždeň dohodol s predstaviteľmi petičných výborov, že maximálna cena za meter štvorcový bude 146 korún. Má ísť o najvyššiu sumu pre jednotlivé parcely z troch znaleckých posudkov.

debata chyba
Články podľa značiek