Pilotný projekt vyučí nových automechanikov

Pilotné centrum automobilového priemyslu v Košickom samosprávnom kraji zriadili v SOU dopravnom v Košiciach. Ako vo štvrtok informovala hovorkyňa KSK Soňa Jakešová, na projekte spolupracujú Cech predajcov a servisov motorových vozidiel pri Združení automobilového priemyslu SR, SOU dopravné a Košický samosprávny kraj ako zriaďovateľ školy.

24.06.2004 11:16
debata

Predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer v stredu otvoril prevádzku šiestich dielní, ktoré škola získala rekonštrukciou priestorov po bývalej materskej škôlke na Bielocerkevskej ulici v Košiciach.

Súčasťou centra je nová počítačová učebňa v SOU dopravné na Moldavskej ceste.

Košický samosprávny kraj investoval do rekonštrukcie priestorov pre pilotné centrum 1,2 mil. Sk, ďalších 500 tis. Sk investuje do strojov a zariadenia. Centrum sa bude ďalej rozvíjať v etapách, ktoré sú naplánované do roku 2006.

V súvislosti s otvorením pilotného centra pre automobilový priemysel SOU dopravné od začiatku budúceho školského roka začne vyučovať v odboroch klampiar, lakovník, mechanik opravár cestných motorových vozidiel a autoelektrikár podľa nových rozšírených učebných osnov. Ako povedal riaditeľ školy Jozef Eperješi, o tieto odbory je veľký záujem.

SOU dopravné malo v tomto školskom roku 987 študentov, z nich škola pripravovala pre automobilový priemysel 274. Zámerom projektu je, aby z SOU dopravného odchádzali do praxe „hotoví“ odborníci s dostatočnými praktickými skúsenosťami, ktoré získajú v novootvorených dielňach s moderným vybavením.

Cech predajcov a servisov motorových vozidiel sa podieľal na tvorbe učebných osnov podľa potrieb praxe, zabezpečuje aj školenia učiteľov a lektorov a učebné publikácie. Cech chce v každom kraji otvoriť takého pilotné centrum. Zámerom Košického samosprávneho kraja je popri pilotnom centre otvoriť aj jeho satelity vo vybraných školách v Michalovciach, Trebišove, Rožňave a Spišskej Novej Vsi.

debata chyba
Články podľa značiek