VW Slovakia pozastaví linky, chystá sa na Audi

Slovenský závod nemeckého výrobcu automobilov Volkswagen pozastaví prevádzku časti svojich liniek na dva až tri týždne, aby pripravil spustenie výroby nového športovo-úžitkového vozidla značky Audi.

29.06.2004 17:47 , aktualizované: 17:55
debata

„Musíme dočasne pozastaviť na dva alebo tri týždne značnú časť farbiacich liniek, pretože pripravujeme nový model. Audi Pikes Peak je trošku iný, ako sme očakávali,“ uviedol predseda predstavenstva VW Slovakia Jozef Uhrík.

Podľa Uhríka odstavenie, plánované na posledný týždeň júla a začiatok augusta, neovplyvní celoročný cieľ firmy zvýšiť svoj obrat v peňažnom vyjadrení asi o 10 %. Továreň chce začať vyrábať nový model pre divíziu luxusných automobilov Audi firmy Volkswagen do konca roka 2005. Slovenská divízia firmy VW taktiež plánuje prerušiť produkciu vo svojej bratislavskej továrni na prestavenie liniek ešte raz, a to počas vianočných prázdnin.

Závod firmy VW je najväčším slovenským exportérom a jeho vývoz predstavuje asi 20 % celkového exportu SR. Divízia firmy VW, ktorá vyrába modely Touareg, ako aj Polo a autá značky Seat, dosiahla v minulom roku obrat 184 mld. Sk. Podľa Uhríka by nemalo prerušenie tiež ohroziť plán uspokojiť vyšší dopyt zvýšením produkcie modelov Touareg o niekoľko tisíc jednotiek z jeho pôvodného cieľa pre rok 2004, ktorý bol na úrovni 90 tis. kusov. V minulom roku vyrobila 281 tis. automobilov, a tak sa už pohybuje blízko svojej celkovej kapacity 300 tis. kusov ročne.

debata chyba
Články podľa značiek