Mitsubishi zatvára jeden zo závodov

Spoločnosť Mitsubishi Motors Corp. chce koncom roka 2005 uzavrieť jeden zo svojich japonských automobilových závodov, čo je o rok skôr, ako pôvodne plánovala. Firma v piatok uviedla, že uzavretie závodu je snahou o urýchlenie reštrukturalizačného procesu skupiny.

09.07.2004 14:51 , aktualizované: 14:52
debata

Jediný stratový japonský výrobca automobilov Mitsubishi oznámil už v máji zrušenie 27-ročnej prevádzky Okazaki v strede Japonska do roka 2006 a ponechanie len dvoch domácich automobilových závodov.

Z celkového počtu 1 600 pracovníkov plánuje firma presunúť štyri pätiny do závodu Mizushima v západnom Japonsku a zvyšok rozdeliť do neďalekej prevádzky vyrábajúcej model Pajero a do dvoch závodov na výrobu motorov.

Spoločnosť Mitsubishi očakáva uzavretie prevádzky skôr po tom, čo minulý mesiac informovala o možnom urýchlení znižovania nákladov a redukovania pracovných pozícií kvôli výraznejšiemu poklesu tržieb, než pôvodne očakávala. Domáce tržby z predaja automobilov sa v júni znížili medziročne o 64 %, kým tržby z predaja v USA poklesli o 48 %.

debata chyba
Články podľa značiek