Rakúske a slovinské cesty sú plné áut

Očakávaný nápor motoristov spomalil premávku na diaľniciach v Rakúsku a Slovinsku. Najkomplikovanejšia situácia v Rakúsku vznikla pri tauernskom tuneli na diaľnici A10 a v Slovinsku v okolí Ľubľany a Mariboru.

24.07.2004 11:39
debata

Kolóna čakajúcich automobilov pri severnom portáli tauernského tunela v rakúsku sa predpoludním natiahla na 13 kilometrov, čo pre vodičov znamená asi dvojhodinové zdržanie. Doprava zhustla aj pri katschbergskom tuneli na tauernskej diaľnici, a to v smere do Salzburgu.

Nehoda na Brennerskej diaľnici spomalila dopravu od Innsbrucku do Talianska – pri Nösslachu sa vytvorila asi päťkilometrová dopravná zápcha. Podobná situácia je aj na diaľnici A2 pred ehrentalerbergským tunelom pri Kalgenfurte v smere do Talianska.

Vlna áut spôsobila predĺženie čakacích dôb na hraniciach z Rakúska do Maďarska a Slovinska. Na prechode v Nickeldorfe a Spielfelde musia vodiči počítať s asi hodinovým zdržaním.

Motoristi si nevydýchnu ani na slovinských cestách. Tam sú niekoľkokilometrové dopravné zápchy na diaľnici A1 od hraníc s Rakúskom zhruba po Maribor, ako aj na konci tej istej diaľnice v smere do Koperu. Doprava hustne aj na diaľnici A2 od Jasenice po Ľubľanu.

debata chyba
Články podľa značiek