Šéfovi DaimlerChrysler ukradli auto

Šéf medzinárodného automobilového koncernu DaimlerChrysler Jürgen Schrempp prišiel o svoj pancierovaný, všetkou možnou technikou zabezpečený automobil Mercedes S 600. Ukradli mu ho pred tromi týždňami v Stuttgarte a polícia stále nenašla po ňom ani jedinú stopu. Vyšetrovatelia si myslia, že auto už asi nikdy nenájdu. Píše o tom nemecký denník Bild.

22.11.2004 16:39
debata

Limuzína s nepriestrelnými sklami a zosilneným pancierovaním nezasklených plôch zostala bez dozoru iba dvadsať minút pred budovou, v ktorej mal Schrempp obchodnú schôdzku. Podľa vyšetrovateľov ju páchatelia zrejme odviezli na podvozku na prepravu havarovaných alebo zle zaparkovaných áut, čo je v Nemecku pomerne častá metóda. Ukradnutý automobil Mercedes 600 triedy S vážil 3,5 tony a stál viac ako 100-tisíc eur.

Napriek tomu, že auto malo okrem iného aj lokalizačný systém GPS, zmizlo bez stopy. Páchatelia zrejme zariadenie okamžite zneškodnili. „Limuzína bola nepochybne ukradnutá na objednávku ruskej mafie a už dávno je v zahraničí,“ povedal denníku jeden policajt.

Bild pripomína, že pred dvoma týždňami ukradli aj starostke Frankfurtu nad Mohanom Petre Rothovej jej služobný automobil Mercedes S 600. Vďaka systému GPS ho však onedlho našli v jednom z mestských podzemných parkovísk.

debata chyba
Články podľa značiek