Ochrankári ministrov získali tuaregy

Úrad na ochranu ústavných činiteľov má tri nové autá. Do jeho vozového parku pribudli dve terénne autá Volkswagen Tuareg a jeho Audi A8 Long. Na tuaregoch sa budú voziť policajti, "audinu" dostal minister zdravotníctva Rudolf Zajac, povedal riaditeľ úradu Ján Packa.

21.12.2004 10:54
debata

Dodal, že onedlho by malo ochrankárom pribudnúť aj ďalšie Audi. Packa zdôraznil, že autá kúpili s takmer tretinovou zľavou, čo je štandard pri nákupe áut pre jeho úrad.

Autá kúpilo ministerstvo bez výberového konania. Spoločnosť Porsche Slovakia oslovila ministerstvo vnútra s ponukou na nákup vozidiel Volkswagen Touareg s mimoriadnou zľavou vo výške 28,5 % a 31,9%.

„Ponuka bola časovo obmedzená a platná do 30. novembra 2004. Spoločnosť Porsche okrem toho ponúkla ministerstvu vnútra 23% zľavu na nákup diskov z ľahkých zliatin a 30% zľavu na nákup zimných pneumatík. Ministerstvo vnútra zakúpilo 1 Volkswagen Touareg 2,5 a 1 Volkswagen Touareg 4,2. Zľava, ktorú nám spoločnosť Porsche Slovakia ponúkla, tak predstavovala sumu viac ako 1,4 milióna korún,“ povedala Ľubomíra Miklovičová z komunikačného odboru Ministerstva vnútra. Dodala, že Volkswageny Touareg majú nadštandardnú výbavu. Ide napríklad o koženú výbavu, multifunkčný volant a alarm s vnútornou ochranou.

K štandardnej výbave Volskwagenu Touareg patrí systém permanentného pohonu všetkých kolies, kotúčové brzdy na všetkých kolesách s ABS, EBV, EDS, ASR a MSR. K výbave patria aj predné a bočné airbagy, systém plynulého zjazdu prudkých kopcov a posilňovač riadenia.

Peniaze na „audinu“ dal ministerstvu rezort zdravotníctva. Spoločnosť Porsche Slovakia oslovila ministerstvo vnútra aj s ponukou na nákup vozidiel Audi A8 Long s mimoriadnou zľavou vo výške 26%. Spoločnosť Porsche Slovakia nám okrem toho ponúkla 3-ročný servis zadarmo. Ponuka bola časovo obmedzená a platná do 30. novembra 2004. „Zľava, ktorú nám spoločnosť Porsche Slovakia ponúkla, predstavovala sumu takmer 1,5 milióna korún. Preto sme mohli autá nakúpiť rokovacím konaním bez zverejnenia,“ dodala Miklovičová.

debata chyba
Články podľa značiek