Na Slovensku uviedli Volkswagen Passat

Nová generácia Volkswagenu Passat prichádza na slovenský automobilový trh.

10.03.2005 17:26
debata

Najpredávanejší model strednej triedy na Slovensku Volkswagen Passat sa po takmer neuveriteľných ôsmich rokoch modelového života odporúčal na automobilový dôchodok na trhoch ho má nahradiť nová generácia. Oficiálne sa širokej motoristickej verejnosti predstaví 15. marca na bratislavskom autosalóne. Krátko potom sa začne aj samotný predaj.

Zaujímavosťou novej generácie je na jednej strane posun bližšie k segmentu vyššej strednej triedy, čo nazančujú aj rozmery. Vo všetkých dimenziách nový VW Passat pribral, ponúka neporovnateľne viac priestoru vo všetkých smeroch. Prvýkrát prezentuje Passat aj high – tech systémy ako dištančný radar (udržuje automaticky vopred nastavený odstup od vozidla idúceho pred vami), systém Kessy – bezkľúčové štartovanie vozidla, adaptíve Bi-xenónové svetlomety s natáčaním sa do zákruty. Konštruktéri venovali aj pozornosť ochrane chodcov.  Nový Passat má rad technických noviniek, ktoré zabezpečujú maximálnu ochranu najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky.

V ponuke budú spočiatku dva benzínové motory 1,6 FSI (115 k) a 2,0 FSI (150 k) a dve dieselové alternatívy 1,9 TDI (105 k) a 2,0 TDI (140 k).

Základná cena novej genrácie Passat je v prípade verzie s benzínovým motorom 1,6 FSI 756.000 Sk, dieselová alternatíva sa začína na 806.000 Sk, pričom štandartom je šesť airbagov plus stabilizačný systém ESP.

debata chyba
Články podľa značiek