Ford predstavil štúdiu SAV Concept

Moderná doba si žiada rodinne orientované automobily. Štúdia vanu s označením SAV, predpovedá možné tvary budúcej generácie Fordu Galaxy.

16.03.2005 01:37
debata

Ford Motor Company o ňom hovorí ako o semiačku, z ktorého vyklíči nová dizajnová filozofia Fordu v Európe. Na základe budúceho dizajnérskeho učenia by mali vzniknúť atraktívnejšie a vzrušujúcejšie modely. A to bez ohľadu na karosárske prevedenie. Imidž a štýl dnes ľudia hľadajú medzi kupéčkami a malými hatchmi, čo chce Ford v postupne zmeniť. Prvým krokom je koncept Sport Activity Vehicle.

Ford SAV stojí kdesi medzi Mondeom a Galaxy (bez debaty by sme ho privítali ako nástupcu druhého menovaného), najbližšie má zrejme k súčasnému C-Maxu. Fordov monospace poskytuje miesto pre 5 osôb v dvoch, po úprave v troch radoch sedadiel. Pohodlným stlačením tlačidla sa pomocou elektromotorčekov stredné sedadlo odsunie dozadu a zadné dve sa k sebe mierne prisunú. Prístrojová doska je štúdiou moderného sviežeho interiéru s titanovými povrchovými úpravami a modernými budíkmi. Exteriér je strihnutý do športova, nízkoprofilovky sú obuté na 21“ diskoch s lúčmi tvaru Y. Agresívny frontálny nasávací otvor v strede je doplnený dvoma menšími po bokoch. Nikomu by zrejme neprekážalo, keby sa do série pretlačili vyduté blatníky, decentné strešné krídlo a športový zadný nárazník.

Definitívne poslanie konceptu SAV poznajú len hlavy v Detroite. Rovnakú šancu dostať sa do výroby má nový tvar radiacej páky i celé auto (bez obrých dvadsaťjednotiek, prirodzene).

debata chyba
Články podľa značiek