VW Polo mení svoju tvár

Volkswagen predstavil z POLOvice novú generáciu svojho druhého najmenšieho modelového radu, ktorej predaj by sa mal na väčšine trhov začať koncom apríla 2005. Inovácie zasiahli hlavne exteriér a ponuku motorov, mierne interiér a cien by sa dokonca nemali dotknúť vôbec.

16.03.2005 21:27
debata

Polo je po Passate druhý model (ak nepočítame upravené čelo Golfu GTI), ktorý na seba prevzal novú charakteristickú podobu modelov Volkswagen, týkajúcu sa prednej masky s črtami Audi. Malý VW dostal vykrojenie v tvare obráteného lichobežníka a predné svetlomety ? la čerstvo predstavený Passat. Zadok auta sa môže pochváliť novým tvarom skla piatych dverí a štýlovejšou optikou. Rozmery zostali v prípade šírky (1 650 mm) a výšky (1 465 mm) nezmenené, dĺžka auta si polepšila o 19 mm (3 916 mm). Podľa tlačovej správy bude trojdverová verzia pôsobiť športovejšie a jej línie budú pripomínať dynamické kupé, zatiaľ čo päťdverové prevedenie je poňaté robustnejšie. V interiéri sa generálny refresh nekonal, novinkou je jedine volant a štylizácia palubných prístrojov.

Deväťčlenná ponuka motorov zahŕňa päť benzínových agregátov s výkonmi od 40 kW (55 k) do 74 kW (100 k) a štyri turbodieselové agregáty s výkonovým spektrom 51 kW (70 k) až 96 kW (130 k). Základom motorov TDI je trojvalec 1.4 s výkonom 51 kW (70 k). Rozlúčiť sme sa museli s archaickým dieselom 1.9 SDI.

Volkswagen Polo sa bude predávať v troch stupňoch výbavy: Trendline, Comfortline a Sportline. Obľúbený variant Comfortline disponuje čelnými airbagmi, posilňovačom riadenia, prednými oknami a spätnými zrkadielkami v elektrine, rádiom s CD, atď. Cenová politika sa nemení, presné čísla pre slovenský trh sú však ešte neznáme. Pre orientáciu, v Nemecku je cena modelu 1.2 (40 kW/55 k) stanovená na 11 250 eur.

debata chyba
Články podľa značiek