Honda CR-V ponúka diesel aj odpočet DPH

Honda CR-V je stále na prvých priečkach v rebríčkoch popularity modelov SUV. Výraznejšiemu obchodnému úspechu na Slovensku bránili dva fakty: Absencia dieselovej pohonnej jednotky a zaradenie do kategórie N1. Obidve podmienky spĺňa Honda CR-V v modelovom ročníku 2005.

23.03.2005 09:30
debata

K motoru 2.0 (110 kW a 192 Nm) tak pribudol etalón turbodieslov – motor 2.2 i-CDTi. S výkonom 140 koní (103 kW), ale hlavne vďaka krútiacemu momentu 340 Nm pri 2000 ot./min, si s CR-V poradí na želanie v každej situácii. Honda uviedla, že verzia CR-V 2.2 i-CDTi sa dodáva so šesťstupňovým manuálom (Accord 2.2 i-CDTi má 5-stup.)

Nový modelový ročník identifikujú nové predné svetlometý, nový nárazník so zabudovanými okrúhlymi hmlovkami a zmenenou prednou maskou s dvoma chromovanými lamelami. Vzadu sa takisto menili tvary – nový nárazník a tvar krytu rezervy. Zadné smerovky dostali číre kryty. Štandardným doplnkom budú 16-palcové zliatinové disky. Interiér je vylepšený novými poťahmi, sedadlá a výplne dverí tiež prešli úpravami.

Modifikovaný bol aj pohon 4×4 – Real Time 4WD, ktorý sa vyznačuje rýchlejším pripopjením pohonu zadnej nápravy. Do zoznamu technických noviniek pribudol aj stabilizačný systém VSA, ktorý je opciou pri základnej verzii a pri vyšších stupňoch vybavenia je zahrnutý do štandartného vybavenia, pričom automobilka Honda si systém VSA vyvíjala vo vlastnej réžii. Vodiči môžu rátať aj palubným počítačom.

Pozitívnou správou je aj pomerne malý rozdiel ceny medzi základnou benzínovou a základnou dieselovou pohonnou jednotkou, ktorá činí 70.000 Sk. Základná cena Hondy CR-V i-CTDi s verziou vybavenia ES tak činí rovných 1.089.000 Sk. Treba podotknúť že už základné prevedenie obsahuje všetky prvky bezpečnosti a komfortu ako napríklad šesť airbagov vrátane hlavových, stabilizačný systém VSA, automatickú klimatizáciu (s rýchlym vyhrievaním interiéru v zime), kompletnú elktrifikáciu, tempomat a už spomínaný palubný počítač.

Za ďalších 50.000 (1.139.000 Sk) je v rámci vybavenia Executive k dispozícii kožené čalúnenie strešné okno, alarm a elektricky sklopiteľné vonkajšie spätné zrkadlá a vyhrievané sedadlá.

Poslednou pozitívnou správou je zaradenie Hondy CR-V do kategórie N1, čo znamená automatický bonus v podobe odpočítateľnej položky DPH, čiže mínus 19 percent.

 
debata chyba
Články podľa značiek