Had v rýchliku spôsobil bezprecedentné meškanie. Nasleduje vyšetrovanie

Na Slovensku meškajú vlaky pomerne často, môže to byť spôsobené nezjazdnosťou trate v dôsledku technických problémov, spadnutých trolejí, poruchy zabezpečovacích či signalizačných zariadení...

01.05.2024 06:00
debata

Naopak, takmer nikdy nemeškajú slávne japonské vysokorýchlostné vlaky, ktoré sú svojou presnosťou legendárne. O nezvyčajné meškanie sa však postaral plaz, ktorý sa objavil na palube vagóna a plazil sa krížom cez uličku pomedzi zdesených cestujúcich.

Vo vagóne vlaku prichádzajúceho z Nagoje do Tokia sa podľa Central Japan Railway Company objavil asi 40-centimetrový had, píše CNN.

Vlak mal podľa plánu odísť do mesta Osaka, ale namiesto toho ho preventívne vyradili z prevádzky. Na trasu museli prideliť ďalší vlak, čo spôsobilo meškanie, ktoré bolo síce krátke, len 17-minútové, no podľa národných železničných noriem pomerne šokujúce pre neúnavne presné služby Japonska.

Meškanie postihlo viac ako 600 cestujúcich a našťastie sa neudiali žiadne zranenia.

Druh hada nie je známy. Vyšetrovanie, ktoré má zistiť, ako sa had do vlaku vôbec dostal, ešte prebieha, uviedla japonská železničná spoločnosť pre CNN.

Rýchlovlak, v Japonsku nazývaný šinkanzen, je známy svojou presnosťou a rýchlosťou až 320 kilometrov za hodinu. Japonci cestujúci za prácou preto očakávajú jeho spoľahlivosť.

Meškanie, ale ani skoršie príchody nie sú povolené. V roku 2017 sa dopravca Tsukuba Express musel ospravedlniť za to, že odišiel o 20 sekúnd skôr.

Koh Lipe Čítajte viac Súd nariadil prepustenie sériového vraha turistiek. "Had" obete okúzlil, okradol a zabil had, plaz, pytón Čítajte viac Dovolenkový raj zamorili smrtiace hady. Úrady platia lovcov, odmenu majú podľa dĺžky plaza Wellington, Nový Zéland, mesto, električka, vlak, zubačka, Čítajte viac Nízka kriminalita, uvedomelí domáci: Top 10 miest, kam môžete cestovať bez obáv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Japonsko #meškanie #šinkansen #meškanie vlakov