Lamborghini Concept S patrí do kategórie snov

Na tohtoročnom ženevskom autosalóne zaujal stánok Lamborghini nielen tradičnými pútačmi – Murciélagom a Gallardom, ale zvlášť príťažlivou na ňom bola štúdia Concept S. Základom roadsteru z dielne talianskych dizajnérov sa stal menší z dvojice vzpínajúcich sa býkov – Gallardo.

30.03.2005 11:11
debata

Concept S sa zrodil perom samotného Luca Donckerwolka v Centro Stile Lamborghini v Sant'Agate. Koncepcia otvoreného lamba s usporiadaním 1+1 vytiahla na svetlo spomienky na legendy ako 350 GTS a Miura Roadster. Spätosť s históriou nájdeme v spôsobe odvádzania prúdiaceho vzduchu ponad hlavy vodiča a spolujazdca. Namiesto rozmerného čelného skla tu nájdeme dva samostatné malé štíty ako na klasikách z 50. rokov. Jazdci sú od seba oddelení falošnou prepážkou, vďaka ktorej pôsobia ich priestory úplne autonómne. Medzi dvoma hlavami jazdcov bude vzduch prúdiť až k novému tretiemu nasávaciemu otvoru motora.

Od Gallarda sa Concept S výrazne líši prednou maskou, novými svetlami i nárazníkmi a difúzormi, ktoré upravujú aerodynamiku auta. Zaujímavo je riešené centrálne spätné zrkadielko – schované v spomínanej priečke sa môže kedykoľvek na pokyn vodiča vysunúť.

debata chyba
Články podľa značiek