Honda CB 600 Hornet

Najväčší výrobca motocyklov na svete Honda, predstavila na novú sezónu hneď niekoľko noviniek. Jednou z nich je adrenalínový streetfighter CB 600 Hornet.

08.04.2005 20:21
debata

Honda uviedla model Hornet v roku 1998. Odvtedy si vybudoval vo svojej triede veľmi silné postavenie. Niekoľkokrát sa stal najpredávanejším motocyklom všetkých kategórií v Európe. Za svoj úspech vďačí svojej ľahkej ovládateľnosti, všestrannosti a v neposlednom rade výkonu a cene.

Po dvoch rokoch od svojho kompletného prepracovania Honda predstavila na rok 2005 ďalšiu ľahko vylepšenú verziu. Úpravy boli zamerané hlavne na zlepšenie ovládataľnosti a vzhľadu. Nový Hornet dostal agresívnejšie tvary pod ktoré sa podpisuje nová predná maska s malým veterným štítom, športovo začiernené smerovky a nový predný blatník pripomínajúci FireBlade.

Nový je aj prístrojový panel s digitálnym displejom zobrazujúcim rýchlosť, stav paliva ( predchadzajúca verzia mala len kontrolku rezervy) a ďalšie dôležité údaje. Analógový otáčkomer dostal nový tvar.

Nové sedadlo zaručuje ešte viac komfortu a istoty v zákrutách pre vodiča a spolujazdca.

Hornet ako prvý vo svojej objemovej triede dostal vidlicu typu upside-down priemeru 41 mm, ktorá zlepšuje hlavne ovládateľnosť a svojou zlatistou farbou aj vzhľad motocykla.. Drobné zmeny boli zaznamenané aj na podvozku.

Pohonná jednotka ostala bez podstatnejších zmien. Je to známy radový štvorvalec pochádzajúci z legendárnej superšportovej CBR 600 F, ktorý robí z Horneta poriadne jedovatého sršňa. Motor ťahá už odspodu, ale skutočná sila sa začne prebúdzať až pri 6000 ot./min. Hornet miluje vysoké otáčky. Rád sa necháva vytáčať až po hodnotu 12000, kde ponúka svoj maximálny výkon. O prípravu zmesy sa stará osvedčená štvorica karburátorov. Upravené bolo zapaľovanie a sacie kanály, ktoré majú vylepšiť chod a reakcie motora. Výkon 97 koní a hmotnosť 178 kg ostali zachované.

Zmena sa dotkla aj farebného vyhotovenia. K dispozícii bude modrá, čierna, strieborná a oranžová farba.

MarekKlikni pre zväčšenie Klikni pre zväčšenie Klikni pre zväčšenie

debata chyba
Články podľa značiek