Ford Shelby Cobra GT 500 je oživená legenda

Ford Secial vehicle team a Carol Shelby sa rozhodli oživiť legendu. Jeho premiéra sa odohrala na autosalóne v New Yorku, predávať sa má začiatkom budúceho roka. Predajným argumentom má byť spomienka na muscle car zo šesťdesiatych rokov, ktorý dodnes patrí medzi vyhľadávané veterány.

12.04.2005 11:33
debata

Pod moderným kabátom bije srdce preplňovaného osemvlaca s objemom 5,4 litra. Mechanický kompresor prebúdza k životu maximálny výkon 330 kW (449 k) a s prívlastkom gigantický možno označiť maximálny krútiaci moment s hodnotou 610 Nm, ktorý sa bude odovzdávať výlučne na zadnú nápravu prostredníctvom šesťstupňovej manuálnej prevodovky.

Danú porciu výkonu budú znášať nízkoprofilové pneumatiky 255/45 R19, temperament vodiča krotí brzdová sústava Brembo so štvropiestikovými strmeňmi vpredu a dvojpiestikovými vzadu.
Patrične impozantné sú aj kotúče s rozmermi 356 respektíve 330 mm. Samozrejmosťou je prispôsobený podvozok (tlmiče, stabilizátory, pružiny).

Upravený bol aj dizajn, kapota je výrazne vydutejšia, nasávacie otvory väčšie, nechýba ani dvojica bielych pruhov cez karosériu a nesmrteľné logo Cobry sa opakuje tak na karosérii, ako aj na volante.

debata chyba
Články podľa značiek