Hyundai Grandeur mieri do luxusného segmentu

Hyundai priniesol do Ženevy model Grandeur, ktorý sa chce svojím charakterom a dizajnom priblížiť európskym požiadavkám luxusného segmentu. Nahrádza model XG a neváha konkurovať zavedeným európskym modelom.

15.04.2005 11:04
debata

Konkurenčný súboj rozbehne v E-segmente v júli 2005, keď dorazí do showroomov. Harmónia a elegancia – to sú faktory, ku ktorým sa pri vytváraní podoby nového Grandeuru prihliadalo. Chrómované doplnky, čisté línie, majestátna dĺžka a charakter niektorých modelov značky Infiniti tento cieľ splnili.

Interiér je štandardom v spoločnosti lacnejších luxusných áut. Sivé kožené čalúnenie a plasty plus kovové/drevené obloženia a hlavne rázvor 2 780 mm vytvárajú veľmi príjemné prostredie. Celkové rozmery auta sú 4 895 mm x 1 845 mm x 1 490 mm pri pohotovostnej hmotnosti 1 638 kg. Štedrý vnútorný priestor ukrojil z objemu batožinového priestoru, ktorý by inak zrejme prekonal hranicu päťsto litrov, no pri pomeroch Grandeuru môžeme hovoriť iba o 470 litroch.

Nový model ponúka dva varianty motorizácie. Výkonnejší je 3,3-litrový hliníkový V6 DOHC s výkonom 171,4 kW (233 k) pri 6000 ot./min a krútiacim momentom 304 Nm pri 3500 ot./min. Slabšou jednotkou je 2.2 diesel s výkonom 106,6 kW (145 k). Obidva motory budú spojené s 5-stupňovým automatom. Papierovo vyzerajú jazdné vlastnosti veľmi slušne: dvojitá lichobežníková náprava vpredu a viacprvková náprava vzadu. Sériovým prvkom vo výbave sa stal systém ESP. Hyundai má v zálohe aktívne opierky hlavy, predné a zadné bočné airbagy a záclonkové airbagy. K aktívnej bezpečnosti prispievajú xenónové svetlomety a zadné LED svetlá. Na spríjemnenie cesty poslúži dvojzónová klimatizácia a audiosystém s reproduktormi Infinity.

debata chyba
Články podľa značiek