Peugeot 407 Prologue je dravec

Novodobú éru kupé otvoril práve Peugot 406 Coupé z dielne dizajnérskeho majstra Pinifarinu. Jeho nástupca je rovnako emotívny, a vsádza na agresívnu prednú časť sedanu 407. Nech sa páči Peugeot 407 Prologue.

25.04.2005 09:51
debata

Relatívne krátko po novej 407-ke nasledovalo nadupané hot-prevedenie Silhouette, ktoré položilo základy pre propagáciu budúceho coupé. Nemohli ju odštartovať lepšie ako karbónovým kupéčkom so šesťvalcom umiestneným v strede pred zadnou nápravou a nekompromisne športovým interiérom.

I keď je Prologue prezentovaný ako štúdia, všetko nasvedčuje tomu, že máme pred sebou 99 % koncentrovanú sériovú podobu. Základom je nová 407-ka, napriek tomu je Prologue silná individualita. Charakter predátora mu zabezpečuje trojité žraločie rebrovanie na prednom nárazníku, gigantický nasávací otvor a široké prahy. Nový predný nárazník zdobia okrem prieduchu nové hmlovky, zadné partie dotvára decentný spojler na veku batožinového priestoru a dvojitá koncovka výfuku.

   

Diesel už dávno nie je antiimidžovou záležitosťou ako kedysi a Peugeot tak chce aj cez Prologue zatraktívniť svoje HDi-čka. Tmavo červená štúdia má za vztýčeným levom skrytý šesťvalec 2.7 HDi s výkonom 150 kW/204 koní a krútiaci moment 440 Nm. Kvalty tam bude samostatne hádzať šesťstupňová automatika, kedykoľvek však nad ňou môžete prevziať kontrolu cez sekvenčné radenie.

   

MišoKlikni pre zväčšenie Klikni pre zväčšenie Klikni pre zväčšenie

debata chyba
Články podľa značiek