Mini & Bisazza má karosériu obloženú sklenenou mozaikou

Znovuzrodenie kultového Mini dodnes dráždi rôznych úpravcov, najväčšími špecialistami na rôzne úlety sú samozrejme talianski dizajnéri so špeciálnym citom pre štýl. Mini & Bisazza je tak skôr štýlový bytový doplnok než reálny automobil.

28.04.2005 09:15
debata

Mini & Bisazza by ste hľadali márne po autosalónoch, i keď prvý krát sa predstavia na autosalóne v Miláne, neskôr sa štvorica rozdelí, aby sa seprátne predstavili na výstave nábytku v New Yorku a na Design Mai 2005 v Berlíne.

Nový automobilový šperk okrášlil taliansky dizajnér Bisazza, ktorý neváhal obdarovať štyri automobily Mini 142.700 kúskami sklenenej mozaiky a vytvoriť tak zo štyroch Mini doslova automobilové šperky. Bisazza totiž použil dva kabriolety a dva hatchbacky.

Kabriolety si vyžiadali 31.700 kusov, hatchback so sterchou potreboval o 5300 kusov viac, pičom každé zo skiel mározmer 12×12 mm.

Osadenie jednotlivých kusov sklenenej mozaiky trvalo mnoho hodín práce, pričom menej roboty mal maestro celkom logicky s kabrioletom. Motívy mozaík sú rôzne, nežnejšie polovičky poteší motív letných kvetín, mužov kárované Mini. Nechýba ani motív zebry, či klasická mozaika šachovnice.

debata chyba
Články podľa značiek