Chevrolet T2X mieša SUV a kupé

Robustný sloh karosérie je vkusne kombinovaný so štýlovou karosériou typu kupé. To je stručná charakteristika modelu T2X, ktorým kórejská automobilka Chevrolet chystá osloviť potencionálnych zákazníkov.

10.05.2005 10:58
debata

Vývojovou platformou športovo-úžitkového kupé je predsériová štúdia modelu S3X, ktorá sa predstavila v Ženeve. Budúcu klientelu možno označiť charakteristikou 20 až 30 ročných aktívne žijúcich ľudí, hľadajúcich športové kupé s vyššou priechodnosťou v teréne a vlastnosťami SUV.

Chevrolet T2X dizajnom nijako nešetrí. Masívne blatníky, vysoká línia kapoty, svetelná technika LED diód a dekoratívne leštené hliníkové lišty sú povinnou výbavou každej štúdie. Klesajúca línia strechy evokuje kupé, masívne sú aj dvadsaťpalcové disky kolies.

Interiér je skôr pohľadom na budúcnosť než reálnym zrkadlom budúcich tvarov stredovej kozoly, či volantu. Leštené hliníkové prvky však lahodia oku, rovnako ako aj volant so skosenou sodnou časťou. Nechýba ani obrazovka integrovaná do stredovej konzoly, či prvky zaujímavo tvarovaný volič automatickej prevodovky.

Vážne zámery tvrocov dokazuje aj uverejnenie rozmerov 4320 x1856×1666 milimterov jasne naznačuje zaradenie do autmobilovej triedy kompaktných rozmerov. Priestorovépomery by mali profitovať na majestátnom rázvore osí kolies 2707 milimetrov.Nie je vylučené, že v najbližších rokoch Cevrolet T2X  obohatí ponuku.

debata chyba
Články podľa značiek