Porsche Cayman rozširuje ponuku

Porsche Cayman vychádza technologicky zo súčasného Boxteru, no s cenou okolo 50 000 eur bez dane sa umiestnil v hierarchii značky o pár tisíc eur vyššie.

29.05.2005 12:10
debata

Kontroverzný Cayenne priniesol do rozpočtu značky značné finančné prostriedky (v minulom roku tvoril približne polovicu zo všetkých predaných modelov Porsche), vďaka čomu sa mohli v Stuttgarte pustiť do ďalšieho experimentu. V prípade Caymanu nejde o prudkú zmenu vo filozofii značky ako pri predstavení SUV, ale reakcie ortodoxných zákazníkov sú nevyspytateľné…

Pod karosériou Caymanu S bude uložený 3,4-litrový šesťvalcový boxer s výkonom 217 kW (295 k) a krútiacim momentom 340 Nm v pásme od 4400 ot./min do 6000 ot./min. K dosiahnutiu týchto čísiel prispelo i variabilné časovanie a zdvih ventilov a vo výsledku to znamená maximálnu rýchlosť 277 km/h, stovku budete míňať po 5,4 s od štartu.

Šesťstupňový manuál pochádza z Boxteru S, v ponuke mu bude sekundovať päťstupňový Tiptronic s možnosťou radenia tlačidlami na volante. Podvozok bude štandardne vybavený stabilizačným systémom PSM (Porsche Stability Management), za príplatok vám dodajú aktívny podvozok PASM (Porsche Active Suspension Management).

Cayman by si mal ponechať rovnaký rázvor ako Boxter (2415 mm), no vďaka pevnej streche bude využitý praktickejšie – kupéčko by malo poskytovať „batožinový“ priestor nie len pod prednou kapotou, ale aj vzadu.

Premiéra nového Porsche je naplánovaná na frankfurtský autosalón 2005 a predaj by mal byť zahájený koncom novembra. Cenou i výkonom vyplní Cayman medzeru medzi Boxterom a 911-kou, v Nemecku sa začína na 58 529 eurách. Automobilka sa rozhodla uviesť najskôr model S, slabšiu verziu zrejme doplní neskôr podobne ako pri modeli Cayenne.

debata chyba
Články podľa značiek