Zvýšte pozornosť v tatranskom teréne

Zvýšiť pozornosť vo vysokohorskom teréne a vyhýbať sa snehovým poliam vo Vysokých a Západných Tatrách odporúča Horská záchranná služba.

27.06.2005 09:25
debata

Na západotatranských chodníkoch v pásme lesa sa nachádzajú spadnuté stromy. V niektorých úsekoch odstraňujú drevorubači kalamitné drevo z vlaňajšej novembrovej veternej smršte. Ťažko priechodný je aj úsek turistického chodníka na hlavnom hrebeni Nízkych Tatier, v úseku sedlo Čertovica – sedlo Priehyba. Na trase sú popadané stromy.

Pre ne sú nepriechodné aj niektoré časti vysokotatranských turistických chodníkov. K nim patria okrem iných Podbanské – Tri Studničky (červená značka), Tri studničky – Jamské pleso (červená značka), Tatranské Zruby – Sliezsky dom (modrá značka). Nepriechodné sú aj ďalšie chodníky: Starý Smokovec – Sliezsky dom (žltá značka), Tatranská Lesná – Studenovodské vodopády (žltá značka), Tatranské Matliare – Šalviový prameň (modrá značka), Štrbské pleso – Tri Studničky (zelená značka).

Pre turistov sú neschodné aj Nižné Hágy – Nová Polianka (zelená značka), Nižné Hágy – Zbelovo (žltá značka), Tatranská Lomnica – Tatranské Matliare (žltá značka), Tri Studničky – rázcestie pod Grúnikom (modrá značka), Biely Váh – Jánske pleso (modrá značka), Tatranské Zruby – rázcestie pod Sennou kopou (modrá značka).
Informovalo o tom Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby v Jasnej.

debata chyba