GeigerCars nadopovali Hummer H2

Extrémny nemecký úpravca má za sebou už niekoľko projektov H2-ky, ktoré dosahovali výkony do 600 koní. Slušné... no posledný kus, ktorý prešiel rukami GeigerCars má rovno 700 koní a 904 Nm!

19.07.2005 05:59
debata

Modručký Hummík sa starostlivým šľachtením najrýchlejším, najvýkonnejším, najobjemnejším, naj… Hummerom súčasnosti. Označiť ho ako „najuletenejší“ by tiež malo zmysel vzhľadom na pôvodné offroadové poslanie značky. Pracovný postup pri stavbe tohto cestného monumentu bol celkom prozaický – pôvodný šesťlitrový osemvalec nahradil štyristokoňový motor z posledného modelu Chevrolet Corvette (tiež 6.0 V8). Prevŕtali ho na 7011 cm3, vybavili ho mechanickým kompresorom a osadili nové vačkové hriadele. Agregát odfukuje splodiny (a málo ich teda nie je) cez kompletne vymenené výfukové potrubie. Posledným krokom k veľkému finále a o to dôležitejším bolo preprogramovanie riadiacej jednotky. Spomínaných 700 koní (515 kW) pri 5500 ot./min a 904 Nm pri 4260 ot./min je priam z hviezdnej sféry superšportov, ale pomer výkon/hmotnosť nás vracia do reality. Hummer so svojou nadváhou 3,1 tony zrýchli na 100 km/h za 6,5 sekundy a maximálnu rýchlosť elektronicky obmedzili na 250 km/h.

Auto s takýmto výkonom si zaslúži výnimočnejšie ošatenie. Nový originálny perleťový lak a chrómované doplnky sú v tieni dvadsaťosempal­cových diskov (!), širokých desať palcov, čo umožnilo obuť H2-ku do pneumatík 325/35 R28. Vo vnútri auta nájdete DVD s televíziou a navigáciou, karbónové obklady, kožené čalúnenie, nové výplne dverí atď. Tvrdšie pružiny, skrútne stabilizátory, svetlá výška zmenšená o 10,5 centimetra a nové brzdy (vpredu 380 mm) s osempiestikovými strmeňmi – to sú opatrenia na udržanie hummíka na ceste.

O zmysle takýchto úprav sa dá polemizovať dlho do noci, rovnako ako o praktickej stránke kombinácie 700 koní a 3,1 tony, či o mentalite kupcov. Je to trochu ako s cukrovou vatou – absolútne nepraktická, ale detská znej majú ohromnú radosť. Kto zostane v duchu dieťaťom a má 200 tisíc eur, kúpi si Hummer od GeigerCars

debata chyba
Články podľa značiek