Hyundai Getz ukázal novú tvár

Úspešný protagonista triedy malých autmobilov Hyundai Getz sa po troch rokoch pôsobenia na trhu predstavil s novou tvárou

22.07.2005 09:04
debata

Malý Kórejčan bol medzičasom na „francúzskej“ kozmetike. Jeho zjemnená predná maska a nežnejší výraz totiž mierne pripomínajú mačacie očká starších peugeotov.

Tento mesiac sa v Južnej Kórei predstavil faceliftovaný Click, ktorého Európa pozná ako Hyundai Getz. Pod týmto názvom ho automobilka odhalí až v septembri na frankfurtskom autosalóne.

Rozsah zmien na kórejskom autíčku je pomerne malý. Pod oblejšie čelné črty sa podpísali nové svetlomety, predný nárazník a okrúhle hmlovky. Detailné úpravy zadnej časti sa s hodinárskou jemnosťou dotkli zadných svetiel a madla piatych dverí. Interiér ožil použitím nových farebných kombinácii. Okrem klasického čierneho prevedenia je ponúkané aj čierno-modré a čierno-červené vyhotovenie.

Vonkajšie rozmery auta sa menili iba o chlpy. Dĺžka si polepšila o 15 mm a výška o 5 mm (3825 mm x 1665 mm x 1495 mm, rázvor 2455 mm). Rošády v motorovej palete sú zatiaľ nejasné, ale v ponuke zrejme pribudne benzín 1,4 69 kW (dnes sa predáva len na domácom trhu) a turbodiesel 1.1 CRDi, o ktorý sa bude deliť s modelmi Kia. Všetko samozrejme závisí aj od konkrétneho trhu.

debata chyba
Články podľa značiek