Sportback ukazuje budúci Lancer

Súčasný Lancer rezonuje v mysliach motoristov skôr vo verzii EVO než v civilných deriváciách. Na autosalóne vo Frankfurte sa predstaví štúdia Sportback, ktorá je dynamikou doslova predýchaná.

24.08.2005 11:28
debata

V roku 2006 by mal Mitsubishi nahradiť model Lancer novou generáciou, a zdá sa, že sa bude jednať o radikálnu zmenu koncepcie dvojičiek sedan/kombi na športový hatchback. Mitsubishi sa tak chce vrhnúť výraznejšie do boja v rámci kompaktnej triedy, v ktorej je karoséria typu hatchback podmienkou.

Dizajnér vytvorili atraktívny kabát s výraznou agresívnou prednou časťou, dynamicky vytvarovanou strechou evokujúcou kupé a jemne klesajúcou zadnou časťou typu fastback. Štúdia je okorenená 18“ diskami kolies z efektným dizajnom , športovú agresivitu skloňujú aj výduchy na kapote (reminiscencia na EVO), či minimalizované zadné okno.

Predstavitelia dokonca použili názov Sportback, čo je prívlastkom trojdverovej verzie Audi A3, takže možno očakávať aj reakciu Ingolstadskej automobilky. Tvorcovia zatiaľ uvolnili iba informácie o spoločnej podvozkovej platforme s Dodge Caliberom, čím Mitsubishi nadväzuje na úspešnú spoluprácu s touto americkou značkou. Sériové uplatnenie koncepcie Sportback teda môžeme čakať najskôr v priebehu roka 2006.

debata chyba
Články podľa značiek