Nová mriežka pre kabriolet

Korporátnu tvár vozidiel značky Audi si medzi poslednými adoptoval práve model Cabrio. Predstaví sa na frankfurtskom autosalóne.

08.09.2005 11:26
debata

Prakticky celá modelová rada vozidiel Audi už prísne sleduje novú tvár, vďaka ktorej možno identifikovať vozidlá so štyrmi kruhmi na maske chladiča už z diaľky. Tento krát sa faceliftu podrobila verzia Cabrio. Predná časť je identická s modelmi sedan a kombi, čo zahŕňa nový tvar predných svetlometov, typickú masku chladiča ktorá by vyzeral ešte krajšie bez povinného evidenčného čísla.

Zvyšné črty sa nezmenili, iba zadné skupinové svetlá si prisvojili nový tvar krytu, interiér sa môže pochváliť novým volantom. Zmenami prešlo aj nastavenie podvozka, ktorý tak má poskytovať lepší kompromis medzi jazdným vlastnosťami a komfortom.

Sklápateľná strecha aj naďalej ostáva plátená, čo prezrádza ťažiskový trh USA, kde sa v južných častiach strecha prakticky ani nezatvára. Strecha sa v batožinovom priestore ukryje za tridsať sekúnd do rýchlosti 30 km/h.

Pod kapotou nájdeme tri zážihové a jednu vznetovú alternatívu. Imidžovú pohonnú jednotku V6 3,2 FSI 188 kW (255 k) dopĺňa štvorvalcový prepĺňaný motor 2,0 TFSI 147 kW (200 k) a pod kapotou možno objaviť aj klasický trubomotor 1,8T  s výkonom 120 kW (163 k). Pod kapotou sa objaví aj dieselová pohonná jednotka – opäť imidžový šesťvalec s objemom 3,0 litra a výkonom 171 kW ( 233 k).

debata chyba
Články podľa značiek