Honda City príde v roku 2006

Predovšetkým funkčnosť, priestorová ponuka a priaznivá cena budú predajnými tromfami Hondy City, ktorá obohatí ponuku na našom trhu budúci rok.

29.09.2005 16:16
debata

Nový prírastok v segmente „B“ obohatí ponuku na našom trhu začiatkom roku 2006. Model City je určený na trhy strednej Európy, okrem nášho trhu obohatí ponuku aj v Turecku, Maďarsku, Českej republike a v Poľsku. V modelovej ponuke na ázijských trhoch figuruje City už od roku 2002.

Nová Honda City je postavená na identickej platforme ako aj u nás známa Honda Jazz, čo značí výbornú  priestorovú ponuku a mimoriadnu variabilitu. Technickou zaujímavosťou je centrálne umiestnená palivová nádrž, pod podlahou v prednej časti kabíny. Dômyselne vyriešené zavesenie kolies, a kompaktný celok motora  a prevodovky zabezpečujú nadpriemerný – 500 litrový batožinový priestor. Variabilitu umocňuje aj systém sklápania zadných sedadiel „Magic“, prevzatý z modelu Jazz, čo zaručuje nevídanú flexibilitu. 

Technickú príbuznosť s Jazzom dokazuje aj motor SOHC i-DSI  s výkonom 61kW (83 k) a maximálny krútiaci moment vrcholí hodnotou 119 Nm pri otáčkach 2800 ot/mi. Ekonomiku prevádzky dokumentuje nielen údaj výrobcu, ale aj naše priame skúsenosti, takže hodnote 5,8 l/100km možno dôverovať.

Celková dĺžka vozidla 4390 mm je 560 mm dlhšia než má  Jazz a prezrádza veľký batožinový priestor modelu City. Honda City je však v porovnaní s Jazzom širšia a nižšia.

V ponuke budú 3 stupne vybavenia: S, LS a ES. Bohatá štandardná výbava modelu S zahŕňa airbag na strane vodiča a spolujazdca, elektricky ovládané spätné zrkadlá, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, predné a zadné držiaky nápojov, rádio/prehrávač CD, dva reproduktory a nárazníky vo farbe karosérie. Verzia LS model ponúka kľučky dverí a zrkadlá vo farbe karosérie, vyhrievané spätné zrkadlá, bočné lišty, chrómované vnútorné kľučky, bezkľúčový vstup, klimatizáciu a ďalšie dva reproduktory. V modeli ES sú pridané bočné airbagy, 15“ liate kolesá namiesto 14“ oceľových, sklápacie vonkajšie spätné zrkadlá a predné hmlové svetlá. Tento model tiež zahŕňa vybavenie Optitron, tri hlavné palubné ukazovatele čiastočne rozsvecujúce sa pri otvorení dverí, ktoré sa úplne rozsvietia pri naštartovaní.

debata chyba
Články podľa značiek