Štúdia SR: takmer sériový Accent

Štúdia Accent SR, ktorá úspešne priťahovala vo návštevníkov Frankfurte k expozícii Hyundai, je posledným krokom k sériovej podobe nového Accentu.

03.10.2005 13:22
debata

Budúci rok predstaví Hyundai novú generáciu modelu Accent, no pri pohľade na Accent SR ju máme prakticky už pred sebou. Vyškrtnite si futuristický interiér, výrazné blatníky a prahové lišty, malé krídlo a dvojicu výfukových koncoviek nasaďte mu klasické svetlomety a je to. Podľa slov vedúceho dizajnového oddelenia, pána Baeka, by sa viacero prvkov mohlo z vyšportovaného SR preniesť na definitívnu sériovú podobu.

Kórejský hothatch má za prednou maskou uložený štvorvalec 2.0 Turbo. Týmto sa informácie o motore bohužiaľ končia. Dvojliter je spojený s automatickou prevodovkou (5-stupňovou), čo je v kategórii ostrých hatchov rarita. Auto s rozmermi 4 035 mm x 1 745 mm x 1 470 mm a rázvorom 2 500 mm stojí na osemnásťpalcových ráfikoch, ktoré obúvajú nízkoprofilové pneu s rozmermi 225/40R. SR má vo výbave ESP, systém kontroly tlaku v pneumatikách TPMS (Tire Pressure Monitoring System) i hlavové airbagy.

 V interiéri sa všetko poctivo ligoce a svieti, tak ako sa na štúdiu patrí. Nájdete tu tradičné materiály – kožu, hliník, plast. Na stredovej konzole sa rozprestiera  8“ displej, medzi zapaľovačom a zdrojom 12 voltového napätia sú umiestnené tri porty USB 2.0.

debata chyba
Články podľa značiek