ER 6 N je lahôdkou

Najmenší výrobca motocyklov z japonskej štvorice vstúpil v posledných rokoch do skutočnej ofenzívy proti svojej konkurencii. Po predstavení zaujímavých modelov prichádza doslova s bombou.

17.10.2005 15:09
debata

Jedná sa o úplne nový model ER-6n s radovým dvojvalcovým motorom objemu 650ccm a futuristickým designom.

Prvky, ktoré sa doposiaľ používali len u prototypoch sa chystajú do sériovej výroby v cenovo dostupnom motocykli určenom pre širokú motorkársku obec! Dizajnéri z japonského Akashi sa rozhodli ísť inou cestou a prekonať zavedené konštruktérske zvyklosti.

Trubkový rám hrdo vyvedený pred pohľady divákov, na neho nadväzujúce obnažené odpruženie zadného kola na boku, tak to sú skutočne lahôdky, na ktoré nie sme v tejto triede zvyknutí. Inšpiráciu v americkom Buelli dizajnéri nazaprú a to v umiestnení výfuku v tvare náboja vyvedeného pred zadné kolo. Agresívny dojem dotvára kaplnka prístrojov lakovaná vo farbe motocykla.

Fanúšikov dvojkolesového sveta má potešiť priaznivá cena. Podľa slov konštruktérov je motocykel určený pre skúsených jazdcov, ktorí hľadajú predovšetkým pôžitok z jazdy, ako aj začínajúcim jazdcom, ktorých poteší jednoduché ovládanie stroja.

Pri odvážnom designe nesmieme zabúdať na srdce motocykla a to na motor. Veľkoobjemových radových dvojvalcov je na trhu ešte stále málo, a tak všetko bude záležať od jeho vyladenia.

debata chyba
Články podľa značiek